Followers

Thursday, March 10, 2016

I will miss you !

Assalammualaikum w.b.t :)



Wish you all the best kakak! Forget me not :)
Dik non will miss you.
I love you!


Wednesday, February 10, 2016

Selamat Bertunang

Assalammualaikum w.b.t :)


Alhamdulillah. Tarikh 7.2.2016 selamat mengikat tali pertunangan dengan bakal suamiku. ecececehh. hahaaha. Mohamad Sharil Bin Jalil, terima kasih sudi jadikan saya tunang awak dan seterusnya bakal isteri dan ibu kepada anak2 awak. In shaa Allah. Semoga Allah berkati hubungan kita dunia akhirat, berikan kita kebahagiaan dan kesenangan, berikan kita ketabahan dan kesabaran yang tinggi dalam melayari hidup berumah tangga. Aamin. 


Tema : Blue + Pink + Cream



Sunday, January 10, 2016

Pengalaman Eksiden

Assalammualaikum w.b.t :) 


Wishing all the readers happy new year !
May this year brings us joy, happiness, blessing and success.

Tengok tajuk pun tau la ni bukan entri yang mengembirakan. Well, I should say the opening of 2016 was not a good one for me. Memang sesuatu yang amat meruntun jiwa ni. (apakah ayat ni). 
Selepas pengalaman eksiden langgar tiang masa mula2 drive dlu dah cukup buat diri ni gerun. But alhamdulillah, takde rasa takut ke fobia nak drive lagi. Buat macam biasa. Tapi of course bila tgk keadaan kereta akan buat hati ni sakit. hehe. Tapi tak repair mana pun sebab x efek banyak sangat. pergi hantar polish je nmpak lawa sikit. Jadi setelah hampir 2 tahun berikutan peristiwa tu takde dah eksiden berlaku. Alhamdulillah.

Namun, siapa bole jangka apa yang bakal terjadi untuk masa akan datang. Takdir Allah tak siapa bole halang. Kejadian/peristiwa malang yang kita tkalau bole taknak berlaku pada diri kita, tapi 'Kun Fayakun' kalau Allah kata ya, maka jadilah ia. 

Eksiden kedua pun berlaku atas kehendak Allah. Gedebang! Terus terkedu tak terkata. Pandang kiri kanan masih tak percaya apa yang berlaku. Dengan menyaksikan betul2 depan mata terjadi lagi lah aduhaii tolonglah lenyapkan memori tu dalam otak kepala. Taknak ingat langsung kalau boleh. kalau ingat bole menangis. 

Eksiden dengan moto. Eksiden kalau dengan moto je sudah tentu kita pemandu disabitkan bersalah. Tak kira lah mcm mana situasi nya. Moto bawak laju ke. Moto yang salah ke. Automatik kita pemandu yang salah. Tapi untuk kes aku, aku mengaku aku salah. tapi x bermakna si moto mangsa keadaan mentah2. 

Mungkin Allah nak selitkan kemudahan untuk aku. Nasib baik keluarga si moto bertenang, bersabar, bekerjasama, dan baik la.. yela lagii haru kalau jenis yang terus menuding jari, marah2 nak gaduh minta ganti rugi banyak2 tu kan. Syukur dijauhkan orang sebegini.

Kereta? Rezeki kereta la agaknya untuk menukar body baru.. Percaya rezeki yang datang, ada perginya.. Kadang2 bila benda buruk jadi, buat kita muhasabah diri. Kenapa boleh terjadi? Kenapa Allah pilih aku? Flashback balik apa yang kita dah buat? Dengan siapa? Hubungan dengan ibu bapa, dengan adik beradik, hamba Allah dan lain2.. 

Benda yang lalu jangan dikenang. Kalau kenang boleh sakit. Kalau boleh taknak ingat dah, sebab tu la cepat2 hantar kereta masuk bengkel, selagi nampak kemek2 depan mata selagi tu la tak tenteram. 

Semoga lepas ni lebih fokus dan berhati2 semasa memandu. In shaa Allah semoga Allah jauhkan lah kejadian2 yang buruk ni dari kita. Dan semoga Allah lindungi kita dan orang2 yang kita sayang. Aamin.




Tuesday, December 1, 2015

2015 hampir melabuhkan tirainyaa..

Assalammualaikum w.b.t :)


Last post was posted on January this year. And this post will be posted on the end month of 2015. Wow. How time flies.. Basically, people don't read blog anymore. Blog adalah zaman aku belajar dlu. Memang zaman rajin menaip. Well, apa aku nak bebel kat sini sebenarnya? Nothing much, just a simple update about life.. 

Counting counting rupanya nak dekat 2 tahun dah kerja. Alhamdulillah, masih bertahan sehingga kini. Tiada desas desus kata nak resign. huhu. In shaa Allah sehingga akan tiba waktunya akan ku melangkah kaki keluar jua dari company yang tercinta ni. hiks. 

'2015'.. the year where I find my future partner / soulmate / bestfriend or whoever whatever we calling the love of your life. In shaa Allah, we will get engaged soon but obviously not in this year, sebab dah nak masuk 2016.. hehe. Doakan yang baik2 semoga 'dia' lah jodoh kekal yang Allah hadiahkan untuk aku. Aamin. :)

Last but not least, semoga apa jua yang berlaku sepanjang tahun 2015 dalam hidup kita jadikan pengajaran dan pengalaman terindah, terus tabah dalam hadapi cabaran dugaan. kerana ujian Allah itu sentiasa, hanya kita yang tentukan sama ada untuk terus berjuang atau putus asa. 


Much love,
Diana Aurora.

Wednesday, January 21, 2015

Life is full of Surprises

Assalammualaikum w.b.t :) 




Sometimes when you're not looking
and when you least expect it,
the perfect opportunity arises
and changes your life in ways
you never imagined. 

You never know who you are going to meet
that will change your life forever. 

Every single person on the planet has a story,
Don't judge people before you truly know them
The truth might surprise you.

Here is the truth, 
your situation never be permanent,
It's what you make it
Life isn't solid, It's fluid,
It changes. 

You never know
What kind of crap is around the next corner. 



p/s : Always remember that a rainbow appears only after the rain. 



Monday, December 22, 2014

Farewell

Assalammualaikum w.b.t :)



Selamat tinggal Defri. Our Colleague yg dah berkhidmat selama hampir 7 tahun kat Pharmaniaga ni. The only male in our department.. Officially tomorrow (24 december 2014) hari terakhir sebelum dia tinggalkan ktorg. hehe. urm. Selama 8 bulan duduk sebelah sebelah kat office, Orangnya kalau tengok memang nampak pendiam and pemalu gilaaa.. mula2 cam igt ek ele mamat ni senyap je tak tegur HAHA. tapi dah lama2 tu haaa kau kuat menyakat kot defri ni !! Almost everyday ada je benda nak sakat. haha. Dan yg paling penting he was very a  helpful person. Cakap la ada masalah apa, IT ke, nak print tak reti ke, buta IT ke, cane nak buat word la ape la tanya la dia akan usaha tolong. Satu karakter dia yg funny dia kalau buat lawak orang lain yg ketawa berdekah tapi dia takde perasaan. korgg tgk la gambar atas tu muka innocence je puiii. senyum pun nak taknak. HAHA.

Ok la. All the best to defri. We will miss you! seriously haha.




'Leaving is not always easy but it has to be done sometimes. We wish you lots of success on your further way'.


Sincerely,
your colleague.


















Thursday, May 22, 2014

Kisah Aku dan Saga

Assalammualaikum w.b.t :)
 
 
Hari ni genap seminggu aku bawak Saga pergi kerja. Pun sebenarnya dah seminggu lebih Saga keluar dari tempat lahir dia. Pun baru jugak beberaoa hari lepas aku dah luka/cederakan Saga. Aku tak sengaja. serius. Ni la perkara yang paling paling trauma lah setakat ni. ye sebab utk masa depan aku tak boleh nak jangka apa lagi yang bakal terjadi kan sebab kita ni hanya mampu berdoa supaya Allah jauhkan kita dari perkara2 yg tak baik. ye dak..
 
So alkisahnya kejadian yang sedih dan agak tragis ni berlaku pada hari pertama aku bawa Saga pergi kerja. Masa tu nak balik kerja dah pun. Kejadian berlaku di pintu nak masuk ke apartment aku. Haish begitu sukar nk gambarkan perasaan pada masa tu, panic, sedih, takut, gelabah, blur semuaaaaaa lahh senang citer! *bayangkan org yg tgh eksiden tu* TAPI. nasib baik la bukan eksiden sesame kereta. Mampuii nak bayar ganti rugi orang. *ingat aku berduit?* Sebab yang buatkan aku terkilan yg amat tu sebab first, SAGA BARU KELUAR OK. second, AKU BARU BAWAK SAGA PERGI KERJA OK. and third, MEMANG SALAH AKU PUN. ini tak ok.
 
Well, nak diimbaskan kembali, mmg aku sendiri pun tak tau nak ceritakan balik mcm mana kejadian tu boleh berlaku sbb aku pun tak tau mcm mana boleh berlaku! Nak kata mengantuk bukan, mamai pun tak. berangan pun eh mcm tak. Kesilapan teknikal jela gamaknya. SEBAB AKU PUN SEBENARNYA BARU NAK RASA PEGANG KERETA. Hampir dua tahun lebih ade lessen pun tak pernah bawak kereta. Lepas tu ada la try bawak kereta manual kat rumah tu tapi setakat bawak gitu2 jela. pun sebenarnya takde lah pandai sgt pun bawak kereta. So, bila dah dapat Saga, rasa happy excited semua ada. Auto kan mmg xpayah belajar lah. tapi ko SALAH. Sebenarnya mmg ko xpayah belajar bawak auto, tapi ko kena BELAJAR bawak atas jalan raya. Belajar nak belok, nak U-turn, nak keluar simpang, masuk simpang, parking, nak amik side, pegang stereng dan sebagainyaaaa. Haaa tudiaaa. ingat senang ? Jadi atas sebab kesalahan salah satu di atas, Saga menjadi mangsa.
 
Walaupun sedih yg amat, menangis semalaman, kena marah lagi, kena bebel lagi, tapi aku redho seadanya. Aku anggap ni semua pengajaran dari Allah supaya lepas ni aku akan lebih berhati-hati bila memandu . InsyaAllah. Moga Allah lindungi kita semua. Aaminn..