Followers

Friday, December 30, 2011

stress luar biasa

Assalammualaikum w.b.t :))

selamat petang ! update blog di petang hari . org tua tua cakap x baik study waktu petang petang antara waktu asar dgn maghrib (betol tak eh?) nanti ape yang kita baca semua keluar balik . tp kadang2 students macam saya ni tak amik peduli pun. tp most of the time saya akan stop study lepas dah masuk pukul 6 macam tuh la. kalau perasan, tiap kali nak final exam tiap kali tu akan ada entri yang bertajuk 'stress', 'tension', 'tekanan'. huhu .


sikit je nak cakap. malas nak cakap byk2. org cakap semakin nak dekat exam semakin tak betol jadinya. kurang fokus, byk buat taik mata, main2 dan sebagainya. org cakap semangat berkobar kobar hanya di awal peringkat . lahhh pulok . ade org cakap, short term memory mode on study week. kerana apa kita baca hanya utk exam, lepas exam hilang semua. percaya tak ? ade juga org cakap yang semakin banyak kita baca, semakin banyak kita tak tahu . pernah dgr bukan ?
yang penting NIAT . ok kawan2 . selamat berjaya !! :))

Saturday, December 24, 2011

A Thousand Years

Assalammualaikum w.b.t :)
nak share lagu feveret saya bulan disember ni :)hee

Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
Watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer
[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more
Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
Standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer
[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more
And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more
One step closer
One step closer
[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more
And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more..
Christina Perri - A Thousand Years

p/s : dedicate to my dear :)


Sunday, December 18, 2011

People come and go

Assalammualaikum w.b.t :)

Besok pagi saya ada lab TDR(Teknologi DNA Rekombinan) . yang terakhir ! ulang suara. yang terakhir ! hehe. mesti lepas ni rindu ketaq nak buat gel electrophoresis ! fuyooo. hehe.
Hari ni mood saya kurenggg lah . sbb sbb sbb urm masalah gugurl . hikhik . *malu lah nak cakap*. so bila mood bulan datang, emosi saya akan terganggu . nanti tiba tiba saya rasa sedih walaupun sepatutnya tgh happy . nanti tiba tiba saya akn terfikirkan kejadian kejadian atau peristiwa sedih sedangkan sebelum sebelum ni tak pernah terlintas pun .
So hari ni saya banyak terfikirkan tentang 'KAWAN' . kawan kawan aku lah . tak kisah lah dari kecik ke dah besar ke, kawan sekarang . seorang demi seorang terlintas dalam fikiran aku ni . urm . rindu agaknya . orang selalu cakap 'people come and go' . friends come and go ada ? ada kan. friend tu people lah . kecuali keluarga anda kan . keluarga tak mungkin dan tak akan tinggalkan anda .
so apabila berbicarakan tentang kawan ni . rasa sedih la. hurm . sbb aku selalu mengalami situasi situasi 'friend come and go' ni . yela kalau yang dulunya selalu rapat dengan kita, nak pergi mana, nak buat ape, nak ape semua pakat nak sms aku je . nak berkepit nak bercerita pasal apa2 , aku lah orgnya yang takkan ketinggalan dgn cerita dia . seronok bukan ? tapi lama2, dia dah jauhkan diri dari aku lak . fikir positif lah, aku kot punca nya . yela. aku lah yang salah. dia jela yang betul . hurm. sekarang ni dah tak sudi nak msg aku lagi . dah xde dah mesej2 dari dia . YM apetah lagi . pandang aku mcm tak wujud je . ape kehal . well. aku sebenarnya xde lah kisah sgt sbb kadang2 perangai dia pun buat aku rasa annoying . tapi tu lah, rasa curious gler kenapa tetiba dia jadi macam tu . haihhhh . aku sorg je ke yang perasan atau dia pun perasan sekali erk ? atau pun dia tu jenis yang 'ada kawan baru , kawan lama ditinggalkan' . oh my boooo~~~. hurm . oppss ye jangan buruk sangka dengan orang . tak baik ...
Sejujurnya, aku rasa mcam nak je ignore org sekeliling aku ni sbb ape? sbb aku dapat rasa dorgg semua tak suka aku . hurm . jahat nya perasaan ni kan . gelabah gler . adoii .
Dalam hidup kat U selama setahun setengah ni , orang pertama yang jadi kawan aku, dia sorgggg jela yang sentiasa ada dengan aku tak kira lah aku pernah marah dia ke, merajuk ke, kecik hati ke, dia lah yang selalu sabar dgn aku . dia jugalah orang yang aku selalu rasa nak share story dgn dia, dia lah yang buat aku rasa semangat nak duduk ukm ni . rasanya kalau xde dia, aku tak mungkin ada kawan yang boleh hidup senang susah kat ukm ni kan . mesti aku selalu rasa down. tapi aku selalu buat dajal kat dia haaa.. tapi kan, punca aku buat perangai merajuk aku tu pun sebenarnya bukan punca dari dia sendiri, tapi ade sebab lain yang buat aku rasa macam ni . itu biarlah rahsia. korrgg tak perlu tau ok . hihuhihuhihu. :))


p/s : kepada si dia, terima kasih sbb sudi jadi sebahagian dari hidup saya :)) mungkin suatu hari nanti , kalau aku dah bersedia, aku akan ceritakan satu rahsia yang besar yang aku simpan dalam hidup aku selama 20 tahun ni yang tak semua orang tau kecuali sahabat karib aku :)) love u SITI ANISAH BT ABDULLAH SANI .
*serius aku xtau kenapa aku terlebih touching malam ni* . aiyooooyoo .. :DD

Friday, December 16, 2011

Itu Dulu :)

Assalammualaikum w.b.t :))

Hai Hai !! yeay ! rasa free sikit skrg ! sebab nak final dah ! suka suka suka ... =p . haha. suka lah kau diana nak exam. korg xtau nak pecah pale ni memikiorkan nya. byk lagi nak cover ni haa. huh. xpe. kali ni jom kita santai dgn hanya usha gambar gambar lama! haaa..heehe :))



Dua gambar kat atas ni waktu kecik tadika lagi . amboiii comellnya diia. hheee. ni dgn adik kedua aku .. :)) comel boboy boy. HAHA


yang ni kawan satu geng waktu sekolah menengah . bestfriends aku jugak ni . pegi mana2 mmg berempat je. tgk time ni, betapa tak comel nya aku . ahaks. tp muka garang sesuai ah kan jadi pengawas. hikhik .

yang ni . kau tgk ! kau tgk ! mmg tak reti langsung nak bergambar. org lain senyum nampak gigi, aku senyum tak nampak apa. alahaiii. nasib lah kan . betapa tak comel nya. lagi satu, tudung pun senget bengkok komot komot. haishhhh.. heheheh

ini waktu kat MRSM . masa ni form 5 tgh ada 'mock interview'. kalau tak silap aku, gambar ni amik masa aku tgh turn . berdebor u !! ;p

ala comel kecik gambar ni . ni waktu grad mrsm . tgk ! haaaaaa kecik kecik dah pgg sijil . kau ada ? ehh kecik lah sgt kan. masa ni jerawat teruk ye. hehheh. cer tenung btol2...




tu dia naik pentas amik sijil . sebelum ni kan kene ade raptai, bape kali aku kene tegur sbb jalan tak betul ! HAHAHA

haaaa ni ! skandal ... hahahhaah! xdelah . ex-classmate kot . masa ni dgn dia je sempat bergambar . dgn yg lain tak sempat sbb dorgggg lelaki semuaaa pemaluuuu...boooooo~~~!!


ini homeroommates aku waktu f5 :)

ni homeroommates waktu f4. ade lah beberapa org yg bertukar wajah . maksud aku, ada yg pindah maktab bagai . dan tgh2 tu mak homeroom. rindu dia <3

Dan ini pula boleh cakap lah geng2 sebatu aku dulu masa kat MRSM . skrg ni semua dah besar panjang dah ada life masing2. boleh cakap aku tak berapa nak contact dgn dorgg sgt sekarang ni . hurm :(



p/s : so apa kata korgg?? lain tak muka aku dulu dgn sekarang ?? byk beza tak ? klau tanya aku, mmg aku jawab tak lah sbb aku kan mana nak perasaan wajah berubah tang mana, kalau jerawat tu aku perasan lah ! ahaksss! hehehehe.. :))

Monday, December 5, 2011

Review Movies :)



Assalammualaikum w.b.t :)

Hai . seperti yg sedia maklum, weekend lepas minggu yg bersuka ria ! yeay !!! is movie time ! ape lagi . bila dpt je weekend yg free , kita jangan sia-sia kan . ye tak ?
so . hari sabtu lepas, kami pun merancang utk ke MidValley sbb dah tak tahan sgt nak tgk movie 'Breaking Dawn' dgn 'Ombak rindu' .
So. hari sabtu tu kami telah bertapak ke MidValley . hee. kami sampai dalam pukul 2 lebih . tiket pukul 3.40 . pagi tu kami telah menapak sejauh 10 batu (poyo) haha ke jalan TAR semata-mata nak cari baju utk perform masa festival nanti . huh jauh kan ? pehh sanggup , sbb xtau mana nak cari lagii dah . hee.

Jadi . ni adalah review aku utk filem Breaking dawn .



tu dia.. ok. utk pengetahuan , masa movie twilight , new moon dgn eclipse dulu, aku tak berpeluang pun nak tgk kat pawagam . sbb? tak tau. haha. mungkin masa tu takde sape mengajak kot . dan aku pula xde lah fanatik sgt pun . so aku just layan cerita2 ni kat CD atau aku amik dari kawan aku je. haaa. at least aku layan gak kan cerita ni . Then, masa dah tgk sampai eclipse, rasa mcm makin teruja lak nak tau sambungan dia . Tapi, aku tak baca pun buku twilight the series ni . ntahh . mungkin aku cam x minat sgt nak baca novel omputih . erkk.
tapi yg penting aku layan cerita cenggini . kan ?
so, bila breaking dawn ni dah keluar wayang, member2 semua dok tanya bila nak tgk bila nak tgk ? aku pun join la bila nak tgk bila nak tgk ni kan . haaa.
pastu kemain rancang , selalu clash dgn benda lain . pastu jadi sedih sbb xtau bila masa yg sesuai . sbb busy sgt. ok.
so, lepas dah seminggguu movie ni keluar, barulah weekend ni ktorg dapat jugak tgk akhirnya .
cerita dia menarik . tp kawan aku cakap baca buku lagi best .
of course lah kan, mana2 cerita yg adaptasi dari novel pun mmg semua akn ckp buku lagi best . yela . btol la tu . tp sbb aku x baca buku , then aku cakap lah yg ni best ! haha.
urm , aku bg 4/5. sbb kan ade part aku tak faham . HAHA. boooo ..
tp overall is best . tak tipu lah weh . sape yg tak teruja tgk edward cullen dgn bella tu ?
dorg tu sweet sgt ok . huh.
nak tau tak, ade scene yg buat aku bergenang airmata. bukan takat bergenang la kan tp mmg dah main lap lap dgn tudung dah . HAHA. ngok ngek .
org lain tgk tak sedih pun aku yg beriye.. haha
part tu adalah part yg bila bella mati bila baby dalam kandungan tu nak keluar dari perut dia. omg! sakitt glerrr koott wehh ! dia mcm mati mengejut kot . terkejut aku . huh.
scene yg lain mcm menunjukkan jalan cerita dorg nak kahwin, then dorg g honey moon, then dpt tahu bella pregnant, pastu baby tu akan memudaratkan bella.
tuh jela keseluruhan jalan cerita . yg lain pasal Jacob . oh aku rasa aku dah mula sukakan jacob sbb tiba2 je die nampak handsome. hehe .
Jacob sgt protective sbb dia pun sayangkan bella tu . urm sedih . =(
pastu bila baby tu dah lahir , bella pun mati . omg the baby is so cute !! cute gler !
argghhhh. rasa nak cubit cubit je! heehe.
tp last nanti bella akan jadi vampire sbb edward dah ngap dia ! haaha. ok.
tggu breaking dawn part 2 lak nnt !


Review Ombak Rindu



well. sebelum korg buat keputusan nak tgk cerita ombak rindu ni kan . aku nak ty korg layan tak cerita lagenda budak setan ? korg sedih+nangis tak ?
hurm. maksud aku xdelah nangis gler gler tp setakat bergenang lah .
ok. masa aku tgk cerita LBS ni dari kawan aku, mmg aku ni ketinggalan lah kan, tgk sorg2, feel sorg2, then nangis sorg2. kalau andai kata cerita LBS ni pun dah boleh buat korg nangis tersedu-sedu, then korg mmg patut tgk cerita Ombak Rindu ni . Serius.
ok. masa aku tgh fokus tgk, ade jugak scene2 yg boleh buat kita tergelak. yg mana aku rasa aku dah lupa lah . tp mmg ada lah kan. hehe.
tp secara overall, byk scene dia yg boleh membuatkan aku menangis. serius weh. tak tipu . aku kat dalam tu menangis tak berhenti mcm org hilang anak . (ok tipu) ;p
Mengisahkan kisah percintaan Izah dgn Haris yg byk dugaan , campur tangan keluarga, dan lain lain . tp korg serius aku sedih bila tgk dalam cerita ni Aaron Aziz byk kali menangis kot . ahhh tak tahan tgk lelaki hensem menangis . wiwiitttt.. :D
Izah dgn Haris sgt romantik dan sweet . mereka bagaikan loving couple forever. :)
urm. aku bg 5/5 sbb xtau mcm mana nak cakap tahap best tu dan sedih .
tp ade je yg heartstone g tgk cerita tu and dah tentulah dorg xde feel sbb mmg dorg hati batu kan. dah pastu nak kutuk kutuk cakap x best la, x sedih la.. puihhhhh !
kalau rasa diri tuh otai ke gangster ke, hati kering ke basah ke dah korg jangan tgk !
ni nak marah ni . HAHA.
Sgt teruja bila Haris tu kan die sgt sayang kat Izah tu , haishhhhhh... jelesnye. hee.

so . korgg dah tgk ?? hee. Pegilah tgk ! huhuh .




p/s : nak tau kenapa aku mudah menangis ? sbb aku mudah touching mudah sensitif . mudah terasa . haaaaaaaa.. kan kan kan . hee. peace . :)










Thursday, December 1, 2011

Too much

Assalammualaikum w.b.t :)

Hai tweethearts ! cehhhh.. haha . Rasa rasa kali ni ape yg aku nak cerita eh ? hurm . sekarang tgh azan utk solat jumaat . aku taknak tido . pasal sebelum ni terlalu byk spend masa utk tido . lagi byk aku tido, lagi mengantuk dibuatnya . Yeah . sebelum ni jadi ulat buku . thats y byk tido . tp jap jap lagi ni kang mesti aku tido nye. hehe :D

urm. sebenarnya aku rindu akaun formspring aku . ='( . nak nangis . poyo gler. haha! dah lama kot tak bukak ! ntah ntah dah beribuu ribuu soalan dalam tu . cehh nak cakap aku ni retis ah femes gituu. HAHA. bukan taknak bukak weh, masalahnya aku lupa password ! jangankan password, username pun aku dah tak igt ! ini lah masalah besar bila terlalu byk akaun nak dibuat . kalau dulu ade akaun friendster dgn myspace je. bila dah sign up facebook, aku delete dua2 akaun tu . so masa tu ade fb je la. then. nak cakap masa 1st buat tu mmg addicted hbs ah kan . tp setelah berzaman, masuk pulak dunia twitter. nak cakap xde lah addicted sgt , sbb twitter tu bukan mcm fb, nak komen berpanjangan . heh . twitter kalau hadap lama2 cepat bosan sbb dalam tu kau mmg syok sendiri . :p

sekarang ni aku pegang 5 akaun keseluruhannya . Facebook, Twitter, YM, Skype, dgn Formspring . Disebabkan formspring dah taktau nak korek mcm mana, so aku just biarkan . sebenarnya tiap satu akaun ni ade function tersendiri . contoh kalau fb tu , mmg aku khaskan utk 'group group' ni . yela kan . semua benda nak post kat group je skrg . ikutkan hati aku rasa nak delete je akaun fb tu . deactivated mcm tak mencabar sgt . hek. twitter lak mmg khas utk aku syok sendiri layan perasaan kat situ . ahaks! haa lagi satu nak kutuk kutuk ke, nak lepas geram ke, punn boleh, sbb majoriti yg follow aku tu bukan stalker aku ! ahaks! :p

YM pulak dah kalau ade email Yahoo, mestilah nak ade YM kan. so sampingan sampingan jela. email ni kan penting utk urusan ape2 . ye tak ? tapi biasanya mmg aku akan appear invisible! haha . sbb tiap kali aku on9, mmg aku on YM dgn Skype . tp invisible. Skype pulak, aku create account sbb atas arahan my dad . Dia guna skype. then kalau ade ape2 nak borak ke nak ngadu ke , guna Skype. sama juga, akan appear invisible ! hehe. bengang tak ? kuikuikui .
Bukan ape, kadang aku ni malas nak chit chat chit chat ni haaaaa.. org dok sibokk buzz buzz buzz.. kalau aku rajin je aku letak tanda 'diana is on9' . haha .. tp kalau dgn certain org takpe . dialu-alukan . hehe :)

so, too much account right ? ni belum ape benda tumblr lah, haaaa bende foursquare lah, ntah ape2 lagi . harap harap aku tak terjebak lah ek . kalau nak senang, mmg aku stick to the same password atau username. mmg hampir semua akaun aku guna password yg sama . tp tak semua lah kan. tu yg kadang tu terlupa habis lah . hehe.




p/s : aku terlupa ade lagi satu akaun ! BLOGSPOT weh . peh bagai kacang lupakan kulit ! hee.
takde blogspot, maka takde lah wujud layar impian ni . haha :DD

Sunday, November 27, 2011

The Old me

Assalammualaikum w.b.t :)

Tatkala aku tgh taip, hati tgh panas! sbb dah satu perenggan aku taip tadi, tiba -tiba lost ! x auto save lak tuh . hu, sabar sabar ! nasib aku rajin ni !

Tgh sad. sad. sad . sbb ? aku x jumpa folder gambar time zaman sekolah selekeh dolu dolu . ish . seigt aku ade satu folder tp kat pendrive kot ! tak sempat nak transfer ke laptop, pendrive dah hilang! sad . asal hari ni baru perasan ? semua gara gara tajuk di atas . hik . Niat di hati nak share gambar gambar lama dgn korg, mesti seronok kan ley main kutuk kutuk ! haha . tp tuh la, sbb kan entri ni secara tak sengaja, jadi aku tak prepare pape pun . tp yg aku yakin aku ade simpan yg hardcopy punye. pasal dulu2 zaman sekolah xde hp yg canggih boleh tangkap gambar bagai kan, so semua dok main yg pakai kodak tu , filem filem tu . hehe .
so, kene tunggu balik rumah, g sedut balik semua gambar tu, then nnt aku scan ! ok tak ? ok tak ? mesti korg semua nak tgk aku masa kecik kecik kan? masa baby taknak ? (eh mcm larii topik sikit, tadi mention zaman sekolah je kan? ohh whatever) .. yg pasti korgg mesti terujaaa.. hihihi.
so kat sini aku share gambar masa matrik jela . sbb boleh kata kat laptop ni semua gambar zaman matrik dgn gambar gambar sekarang .. hehe . tgk la muka aku yg suci lagi baik tu mcm kanak kanak . eh tp skrg lagi suci . huahuahuahua .



yg ni praktikum aku dulu . hayat 31 :)

ni dalam bilik depan cermin yg besar dan panjang tu . teka katil aku yg mana ??? ;p

ni masa jamuan hari raya .. wee~~

ni tgh meeting sesama Ketua AJK .. wiwiittt.. aku jadi Ketua bahagian Akademik . hee.

ni dalam kuliah . suci nye alahaiiiiii... hehe.



so. antara perbezaan dulu dgn sekarang ... byk sebenarnya, tak terkira.. ni setakat yg mampu aku listkan ye :)

1) masa zaman sekolah, jerawat byk tumbuh di sekitar sekitar kawasan yg sewaktu dgn nya. HAHAHHA. tak tak . die suka tumbuh dgn kawasan2 pipi dan jugak hidung . masa zaman matrik, muka bersih tanpa sebijik jerawat ! lepas tu , sekarang, jerawat mula berjinak jinak di kawasan permukaan yg luas dan rata iaitu DAHI !!! i hate u the most pimples!!! =(

2) masa zaman dulu, tak suka amik gambar ! anti kamera ! ini serius . sbb 100% tak yakin dgn kecomelan dan kecantikkan diri sendiri . ahaks ! hahaah. tambah tambah dgn jerawat yg mcm semak samun tu lagi lah aku benci amik gambar . pastu kalau amik pun, bila tgk balik, serius buruk. aku rasa xde satu gambar pun yg lawa . hee. tp skrg ?? amboiii pantang jumpa kamera, aku saja yg nak post ! agak fotogenik sikit ah . maklumlah baru nak ada keyakinan . hehe . cam dah puas hati je dgn penampilan diri kan. haha.

3) zaman dulu pakaian agak selekeh . normal lah budak budak kan . tp dah besar ni, boleh control sikit . hehe.

4) zaman dulu saya free hair . sekarang dah bertudung . insyaAllah, akan menuju ke arah yg lebih baikk lagi . :)

5) zaman dulu pakai hp nokia butterfly . pastu tuka sony ericson yg low profile sikit. then up profile punya. then sekarang dah pakai samsung dgn blackberry :)

6) masa bertudung dulu, pakai tudung bawal je. sekarang dah mula berjinak jinak dgn shawl/pashmina tp tak terlalu obses dan obvious . *belum masa lagi kot*. tudung bawal masih menjadi pilihan hati :)

7) haaaaaaa... dulu dulu bercinta dgn monyet , sekarang bercinta dgn manusia . hekhek :)) *faham tak aku berkias-kias tu* adeh.

8) dulu-dulu tak berapa nak cun/comel . sekarang dah cun . hahahahha !! heiii . kita kene yakin tau ! igt tak pesan aurora sebelum ni ??? hehhehe.

9) dulu dulu aku sgtt pendiam . skrg aku dah terlebih periang . tapi, sifat pendiam masih ada ye .

10) dulu dulu aku sgt sgt garang ! sekarang 50-50 . takut tak? takut tak ? takut tak ? hehe ..



p/s : saja nak cukupkan 10, tu yg merepek bukan bukan tu . :D

Wednesday, November 23, 2011

Quote for today

Assalammualaikum w.b.t :)


"When I started to get Annoyed with Someone ,
No matter how close we are,
I definitely will not treat you as Good as Before ,
Cause you already make me feel like that "


Monday, November 21, 2011

Notis Sementara

Assalammualaikum w.b.t :)

Hello dear fans ! hehe . kantoii korgggg peminat aku weh . asal korg selalu baca blog aku ? haaaaaa... hikhik . Make it short . Saya dah deactivated fb ! huhuhuhuhhuuhuh .. yeah . pernah je kot buat sebelum ni , tp nafsu mengatasi segalanya . HAHA. tp sekarang tak sama ! aku akan cuba dan cuba dan cuba mengawal nafsu ini dgn cara mengaktifkan diri di TWITTER ! ehh . skrg mmg aktif pun . cuma beza dulu aku deactivated fb tp belum buat acct twitter lagi . so, kalau tak buka fb , nak bukak pe kan ? so skrg dah ada twitter, boleh bukak twitter je kot . hikhik :p
SEbab sebab deactivated fb . FAKtor UTAma : MEmbazir MASa !!!!!!!!!!!!! teeeeeeeetttt. serius ah weh . benda ni mmg lalai . tp aku xde lah lalai sgt . pelajaran still no.1 !! kuikuikui ..
pastuuuuuuuuuuu .. kalau aku on9 fb skrg ni , mcm xde mood sgt nak update status, kuang kuang kuang . tu kdg2 aku sepi je. kdg2 status sampai 4-5 kali sehari . HAHA. tp selalunya aku dok bazir masa baca status korgggg kat home tu . bazir masa kan ? update status ntah ape2... ade yg sengal, yg lawak tu boleh diterima lah . ade yg huhhh annoying gler! :P

Yg kedua : ish ish . org zaman sekarang mmg macam hantu ! korg tak perasan ke fb skrg makin lama makin melampau lampau batas ???!! cisssss . tetiba wujud gambar2 lucah 18XXXXX .. euuwwwww... glew pe ? pastu . gambar2 yg menghina Islam . mencik gler doe . =@

tp . korg tau kan? fb tu ade fungsi tersendiri . lagi2 kalau ade group group ni . ish mentang mentang teknologi dah canggih , semua nak post2 info kat group tu . so nak taknak korg kene jugak bukak fb sbb nak tgk perkembangan group tu kan? nnt terlepas info , kita gak susah ! ish . tp hati kental , lantak lah group group tuh ! HAHAH. kawan kan ada :)

so. mayb ini cuma sementara atau selamanya . bergantung la ekh . aku pun tak janji sgt ! kdg aku ni degil . huahuahua !!
saja nak bgtau . taknak korgg rinduuu .. hheheehee ... so, cari aku kat twitter la ya ! setiap saat aku tweet ! (tipu la tu) HAHA . :D



Friday, November 18, 2011

Mata sepet itu COmel :)

Assalammualaikum w.b.t :)

Hai hai ! heee.. sambil membelai belai rambut ni terigt plak pasal 'mata sepet' .. terus rasa nak update pasal benda ni . huuuu .. :D
Ramai org cakap mata sepet ni tak lawa. wehhhhhhhh. mata kau besar sgt ke ? puihhhh.. ;p
Ramai lagi org cakap mata sepet ni cute gilewww... wehh . yg ni aku suka ! HAHA. :D
Haaaaaaa... fakta mengatakan bahawa 95% mata sepet ni adalah antara kegemaran jejaka jejaka hensem di luar sana . ini telah dibuktikan dgn kajian kajian saintifik oleh Dr. Diana Aurora . fuyooooooooooooo! haha. mantap gler kajian aku kan . :P

ciri-ciri org mata sepet :
1) comel . sebab selalunya benda benda kecik mmg comel :)
2) baik . mata sepet ni mcm nerd nerd . tak bersalah :) haha *pelik*
3) bila senyum, mata lagi comel . tak nampak ape. mcm xbukak mata .
4) bila ketawa . lagilah org cakap mcm tak bukak mata!
5) dari jauh , nampak mcm tgh tidur ... blurrrrrrrr... sengal .
6) haaa yg ni best ! org cakap macam cina atau korea . wiwiitttt .. :P

ok. mata aku sepet . huuuu. sepet sepet . dulu kan. selalu rasa mcm mata sepet ni tak lawa :(
tp masa tu kecik kecik kan . org cakap kalau masa kecik tak lawa, dah besar nanti lawa :)
haaaa... fakta tu mmg 100% betol . HAHAHAHA .
then , bila dah mata sepet ni , tambah pulak muka I ni ada rupa cina kan , so selalu lah org nak tanya tanya tentang asal usul keturuanan aku ni. haha . pegi mana mana je, kalau free hair (dulu la) , mesti org tu nak cakap cina dgn aku . setakat ni lom ade lah yg nak cakap korea ngn aku . hikhik ! sekarang bila dah bertudung pun ade lagi org nak tanya tanya . hurm . pada aku , wah cam bangga lah kan . hek !

So. nak tau tak nak tau tak kenapa I ada chinese look ? yeay .. hikhik . actually aku mmg bangga pun sbb mewarisi keturunan my dad . I sayang daddy I ketat ketat ok :) hurm .
Al kisah nya bermula bila pasangan merpati jinak jinak bercinta .. HAHA . ngok ngek tol lah .
My dad pure chinese . jumpa dgn my mom yg pure malay :) . then he convert to Islam . then lahirkan lah aku ke dalam dunia ni . haha . nak cerita jugak ke mcm mana aku dilahirkan ???? (fikir lain lah tu) haha ? .. aku dilahirkan dgn berat 2.5kg . ok cakap, ade bayi lain tak yg seringan aku ni ??? ada2? meh sini lawan ! haha! mesti ada kan . so dari bayi lagi dah ringan , sampai sekarang kot aku cekeding je . kuikuikui ..

korea mata sepet eh ? baru perasan weh . dulu mana layan korea sgt . sekarang je cam terpengaruh sikit sikit . huahuahua ..
nak cakap lah hari tu ade orang tegur kat fb . tanya I ni org korea ke ? kang jawab ye tak caya plak kan . org korea bertudung ke ? hekhek .

so, kepada sesape yg mata sepet sefesyen dgn aku ni , berbanggalah korg ! setiap org ade kecantikkan masing2. ye tak ? hehe .
kita kene yakin dgn diri sendiri . yakin yg kita ni mmg diciptakan indah di mata Allah .. huuu . kalau kita sendiri tak yakin , org lain jgn cakap lah . :)
so sentiasalah sebut " saya lawa, saya cantik, saya comel ". hahahahah! ngek .


p/s : Diana Aurora cantik :)

Monday, November 14, 2011

Please let go ~

Assalammualaikum w.b.t :)

Hai . sementara mempunyai masa yg terluang ni ..ohh nak umumkan exam malam ni dibatalkan ! hoyeayyhh! kalau tak, ade nye aku nak duduk depan laptop ni ? mmg tak !

ok. tell u what . im going to let go some of my stuffs . stuff 'buruk' . no no no . actually i syg stuff stuff I . But actually i want to let go someone that i love in my heart and liver . yes yes . i really meant it . u better believe it .

Kenapa hati ni tak kuat mcm org lain ? mcm kawan2 aku yg lain ? kenapa la aku lemah sgt dalam bab2 mcm ni . yeah . setiap pasangan ada masalah . tp masalah yg mcm mana ? simple atau complex ? well . yela . kalau dorg berpisah dgn cara baik pun, dorg still jadi kawan , msg2 macam xde ape yg berlaku . tp kalau jadi kat aku ? nak pulak ktorg ni jadi kawan ? jawapan aku, tidak . dan mesti dia pun begitu .

Bila marah dgn pakwe kemain nak baling baling barang hentak hentak dinding . ok ini bukan aku . perumpamaan je . hekhek . bila tgh marah, then tetiba pakwe kol, kemain cool macam xde ape yg berlaku . ok, ini selalu jadi . hurmmm . so macam mane tu ? pernah tak korg terfikir ape yg korg nak buat tu semua terhalang dek kerana perasaan 'sayang' yg terlalu kuat ? puihhhhhh !
sbb syg, tak kisah perangai dia yg mcm hantu tu . sbb syg, tak kisah pun kalau dia tak hargai kau langsung . sbb sayang sayang sayang dan sayang .
Tau tak pe makna sayang tu sebenarnya ? sayang tu bodoh sbb kan dia lah kita ni sanggup lukakan diri sendiri , sanggup biar diri merawat luka terpendam, sanggup biarkan dia buat kita menangis ! ohhh mmg tak patut 'sayang' ni .

Dah selama lebih setahun kot pendam luka yg tak ter rawat ni . gila apa . gaduh baik gaduh baik gaduh baik . aku pun dah bosan . each time kita gaduh , mmg rasa give up . mmg rasa eh bodoh la kau ni. ehh g mampus lah . eh boleh blah lah . what so ever . pastu dah kene pujuk bagai . baikk balik . suka balik . gedik balik .. do you think i really like this situation ?

no no no ! i just need someone that appreciate and care abt me . thats all .
i do not look for money , yet im not materialistic . ape aku kisah kalau kau miskin sekalipun , janji hati tu baik . yeah . u are so kind . but not to me . Not .

After express all those stupid feeling to my someone who i knew him since school (dah berpunya ok) , i treat him as my brother . dulu masa budak yg tak matang mmg selalu share problem dgn dia until now . tapi sekarang mcm dah jarang sikit . busy kan .
after he gave me some advices, then dia cakap better stop this before it's too late :) i thought the same thing too. but can i ? can i stop all this stupid things?

How i wish this worst thing never ever happen to me ? How i hope that i never know and see him in my life ? im not saying that i am regretting what i have now , this is all a fate.



p/s : blog ini sudah tidak ada privacy . semua org boleh baca kan ? termasuk pakcik makcik sepupu sepapat , anak anak buah . #okbai .







Thursday, November 3, 2011

Perihal "EX"

Assalammualaikum w.b.t :)

" An 'EX' is called an 'EX' because it is an 'example' who you shouldn't DATE in the future "

Kita mulakan dgn propaganda di atas :) hehe! aku jumpa ayat ni dalam fb lantas dgn segera aku share kat fb . hmmmm. bernas bukan ? ayat ni sangat bagus maksudnya . bukan ? mmg korg ni taik tol la. *eh tetiba emo* hikhik ..

Kenapa Allah pertemukan kita dgn org yg salah terlebih dahulu sebelum Allah temukan kita dgn dgn org yg betul akan jadi suami/isteri kita pada suatu hari nanti ? urm , maksudnya kenapa kita banyak kali bercinta, pastu banyak kali putus cinta ? kenapa? kenapa? kenapa ? angkat tangan sape yg nak jawab . hehe .
Dah kata pun, segala yg terjadi ada hikmahnya . Kita haruslah terdedah dan mengkaji pelbagai jenis perangai, ragam, tabiat manusia ni sebelum kita membuat keputusan utk sehidup semati . cehhhhh ..haha . so. moral of the story , berkawan lah seramai yg mungkin .. peh . aku buat ajaran sesat ke ape ni .. hehe . takde takde . abaikan statement tadi .

kat sini aku just nak tulis ikut sedap aku jela kan . kau peduli ke? hehe . ok ok . sorry kasar sikittt.. kuangkuangkuang ..
Tapiiii .. ade je antara kita ni , yg Allah belum temukan jodohnya lagi , maksudnya kat sini sepanjang hidup sebelum dia kahwin , die belum pernah bercinta dgn mana2 laki/perempuan . kiranya dia xde la boypren girlpren ni . kiranya dia terus jumpa lah jodoh sebenar dia . alangkah masyukkk nya haihhh .. kuikuikui ..
Istimewa nya org tu kan . eh kita pun istimewa jugak pe. hehe . well. kat sini aku nak bgtau .. jangan mention 'kapel itu haram', kalau kau pun buat benda yg sama . no no . is not good . lantas kau akan mengecilkan hati si pendengar. ini serius . weh , kau nak cakap kapel tu haram kan , kau kapel takpe plak ? ohh . kira lepas dah insaf pastu boleh la kau nak cakap macam tu . ehh sama je punnnn . well . eloklah kau berdiam diri je . Baguslah kalau dah ada kesedaran , dapat hidayah .. hurm . kat sini, aku taknak pertikaikan isu isu kapel haram ni sbb aku tak arif pasal bab ni . nanti salah cakap ade yg belasah aku jap lagi . kuikuikui . oh jap . takut korg tersalah faham ayat aku kat atas ni. maksud sebenar aku ialah .. ok, kalau kawan korg tu baru lepas clash , and then kira dia dah single lah kan . so, yg korg ni plak mmg ada kapel , pastu , kawan korgg tu asyik lah nak cakap kat korg yg kapel haram bagaiii . ish . tak elok ! cara tu tak manis . tak kene pada tempat . Boleh tak aku nak cakap yg org yang berkapel pun ada kesedaran tentang haramnya kapel . boleh ? aku lah salah sorg tu kan . yela . mmg la aku tau kapel tu haram . so, kalau lah kita yg ada kapel ni, keep on saying that kapel tu haram , molek lah jugak kan, kira utk nasihatkan diri sendiri jugak kan . korg setuju tak ? tp aku xdelah sampai nak sindir sindir org, sbb aku pun buat . haih .

Aku rasa mcm dah lari topik sikit lah . ok back to our main topic . EX ! kenapa kita clash dgn org dulu, sbb tak serasi, tak sefahaman , sbb hal kecik nak gaduh , sbb suka mendesak , cemburu buta , kuat merajuk, panas baran, curang , kayu tiga, playboy, playgirl .. blaaa blaaa blaaaa.. ye tak ???

so. kenapa kita panggil EX ? contoh org org yg kita pernah date . contoh dijadikan sebagai teladan dan pengajaran . contoh untuk kita lebih berhati hati dalam memilih pasangan di masa hadapan . contoh org org yg kita patut elak dari bergaul dgn mereka . haaaaaaa.. tu dia . *eh jap, asal tiba tiba aku pro bab2 ni , ahaks *

Next . Ada juga yg clash bukan sbb perkara-perkara yg negatif . Mereka itu berfikiran positif . contoh alasan .. nak single, nak fokus study , nak belajar rajin2, nak cari duit, taknak buang masa layan cintan cintan , taknak buat benda yg haram , dan yg paling utama, taknak buat perkara yg menghampiri zina .. ok. thats good . Aku suka org org yg berpendirian teguh macam ni :)

Betul tak kalau aku nak cakap yg 'niat' tu sebenarnya memainkan peranan yg penting ? contoh kan . kalau kita niat , kita kapel sbb nak buat perkara yg tak elok . ada kan org macam tu ?? ada kan ? dalam kata lain plak , kita niat untuk membina hubungan serius dan kita mengharapkan sesuatu yg baik dalam hubungan tersebut . maksudnya , kita berdoa lah agar itu lah jodoh yang dicari . haaaa.. gituuu .. boleh tak? boleh tak ? aku bukan bagi pernyataan .aku bagi persoalan . hehe . so, korg pls jawab . :D

Balik kepada titik permulaan . Manusia ni tak sempurna . betul ? ok. bagi contoh . perempuan yg tutup aurat , tudung labuh , baju longgar , tapi pakai selipar tak pakai stoking . itu tak sempurna kan ? ok lagii .. org yg tutup aurat tp baju ketat sangat ! tak sempurna jugak kan . lagii .. org yg pakai tudung tp pakai t-shirt lengan pendek . sama kan ? well . samalah kat sini , walaupun kita tahu dan sedar kapel itu haram , manusia akan tetap buat perkara yg haram itu . *sebenarnya aku tak berani nak sebut perkataan haram tu* . yela. takut ade yg salah faham .

ok lah . taknak ckp banyak . ehh takut plak karangan aku ni tak diterima umum .. kuikuikui . so . sebelum mengundurkan diri , nak lah bgtau segala ape yg tertulis ni adalah atas pandangan aku , aku tak sempat nak tanya pakcik google . hehe . so, diri ini juga tak sempurna dan terlalu banyak kelemahan dan kurang ilmu pengetahuan mengenai hal-hal sensitif sebegini .. :)

p/s : nak pesan jugak , ni blog aku . suka aku lah nak tulis ape. kalau salah, harap maaf . andai terasa, minta maaf jugak . :) last but not least , SELAMAT HARI RAYA HAJI .. :DD







Saturday, October 22, 2011

Baby Day Out ~~


Hai sayang sayang semua ! Hari ni hari sabtu , 22 oktober 2010 ! haaaa . hari ni mmg aku khaskan hari ini utk diri aku dan jugak badan aku , *ape aku ngarut ni* hahha. aku nak bersuka ria jeeee.. nak beronggeng je, nak melepak, huuu haaaa huaa haaa je koje ! sbb pe? setelah berminggu-minggu aku berada dlm keadaan stress ye kawan kawan . ulang lagi nak ? stress ye! kuikuikui .
paling teruk minggu ni la, menangis je koje. sikit sikit nak meleleh . aku mmg dah agak dah , sbb kan, ade lah sehari tuh, aku gelakkkkk je memanjang . yela, budak2 ni buat lawak mmg tak boleh blah lah kan . huh, siyes aku ketawa mmg mcm tak igt dunia . *over* .
so, masa tu aku rasa mcm ade yg tak kena. org tua tua ckp, kalau kita ketawa berlebih-lebih, nanti esok lusa kita menangis pula . Bf aku ckp, jangan terlalu suka, nanti dapat duka ! ni lah duka yg kau bagi ... puihhhhhh ! hakhak !
well. menangis sbb pe? biarlah rahsia. rasa nya xperlu kot nak ceritakan semua . nanti mcm mengade . tp the truth is, i need someone to express all this feeling . yela, dah lama x buat sesi luahan perasaan kat seseorg . hukhuk . :(
tapi, aku ni jenis yg selagi aku boleh tahan, aku tahan . kalau dah tak boleh tahan sgt , menangis lah jawabnya! huh .
so, bagi melegakan perasaan yg hiba ni, girls ! ape lagi , shopping is the best solution ! hurmmm . so hari ni bershopping sakan lah dgn geng geng aku . plan hari ni mmg byk ! siang nak shopping, malam nak midnight movie . boooooooooooo~~ hahaahah!
tp shopping . haihhh. duit keluar mcm air woooooo! shopping mmg heaven, tp balik belek belek resit, stress lagi . HAAHA. sbb BANYAK sgt membeli ye pun . atoiiiyaii .. :DD
Then, nak ckp lah haiiyaaa plan midnight movie tak jadi atas sbb2 tertentu . hee. masa aku diberitahu berita buruk yg tergempar tu (yg tak jadi plan tu) , terasa longlai tubuh ku ini sperti ingin ku rebah saat tu jugak ! hahhahahaha . *gile hebat ayat aku, BM aku mmg A pun ! hehe*
tapi nak buat mcm mana kan, kita ni cuma merancang , tuhan yg menentukan . Ibu ckp, kalau kita plan something tp x menjadi, maknanya Allah tak izinkan dan mungkin ada hikmah disebaliknya . yela, mana tau, kot kot malam ni ade benda yg tak baik ke, malang tak berbau kan ??? haaaa, cam tu lah citernye. ye tak ?? hikhik .
Sape ckp aku x byk keje ? asggments bagai ? lab report lagi ! ni nak mid term exam lagi oiiiii .. haaaa, sonok kan aku bersuka ria ?? hahhah . actually baru lepas satu paper , so amik inisiatif utk mengosongkan minda sejenak ! huuuuuu..
ok lah. saja nak update kan . weee~~~

jom. share gambar sat .. ~~

~Mata Belalang~


~Hee~

~in the fitting room~
biasalah girls ! :D

~gorgeous~

~Ratu..Ezzah..Diana~
"Aku mmg suka interframe gambar kawan-kawan .. durghhhhh.. hakhak"



p/s :: ZZZzzzZZzzZZZ ... ngntuknya ! gudnyte ! :))

Thursday, October 20, 2011

Dugaan

Assalammualaikum w.b.t :)

Ye, dugaan semakin hari semakin mencurah curah dalam kehidupan sekarang . tak dpt nak digambarkan dgn kata kata, gaya , ape ape jela! Cuma boleh hanya bersabar, bersabar dan terus bersabar . selagi boleh bersabar, kita kene bersabar .

Jangan terlalu mengikut emosi serta nafsu marah . ok. aku akan cuba kurangkan yg nafsu tu . semakin hari semakin menguji kesabaran serta tahap kesetiaan aku ni . apa lagi yg boleh aku harap selain kepada Allah . Dia saja yg tahu jalan cerita aku . Biarlah dia yg tentukan . Andai kata cerita ini masih harus diteruskan, akan ku bertahan selama mana yg mungkin.

Jika, ianya sudah tertulis bahawa ini lah garisan penamatnya, akan ku redho dengan keputusan kau . Setiap yg terjadi ada kisah di sebaliknya .

Andai kata ini jalan yg kau pilih untuk aku ,
aku redho .
walaupun hati ini degil dan meronta-ronta
untuk tidak melepaskan dia
dari genggaman aku .
Namun,
dia bukan aku yg punya .
SEKIAN .


p/s : haaaaaaaaaaaa..jiwang tak ? ini realiti bukan fantasi . ini AUTA bukan FAKTA. hakhak! ;P

Friday, October 14, 2011

Baby (BB) nyomey

Assalammualaikum w.b.t :)

Ok. cepat ! taip laju-laju ! saya ade masa cuma 10 minit sebelum azan zohor berkumandang tandanya saya perlu segera menunaikan solat dan sambung study saya ! hekhek :D
Bukan ape, adeh, lama benor aku hilangkan diri dalam blog ni, ye tak ? demi silent readers ku yg tercinta, ku gagahkan jua tangan ini utk menaip sedikit entri utk hari ini :)
eeeeyuuuwww. pahal tajuk tu cam gediks u olls ? nyomey nyomey ? pe tu ? durghhhhh !! talk to my hand (sambil buat gaya) . hihi.
OK. saya .. (eh kejap saya, kejap aku , takde pendirian btol!) wahhhh. suke hati aku lah . :P
sejak sejak 2-3 hari ni, ishhhh ishhhh, baby bongsu kat gigi ni nak tumbuh ! yeayyyy pls cheers for them ! wahhhh.. selamat datang baby ku ! hahahhahah...
ini menunjukkan aku dah makin matang ! durghhhh . please lah. matang sgt kau ?! hakhak.
no no no no.. ini menunjukkan aku dah makin tua ... ehh bukan bukan, dah dewasa ? hehe, yeay boleh kahwin dah ! yahuuuuu..yabedibeduuuu . gatal kau ni . :D
korggg dah tumbuh gigi bongsu ? ape rasa? sedap bukan ? pehhh mmg syiokkk ah rasa dia, sedap sehingga menggigit jari ! haha.
sakit beb ! mulut bengkak, tak boleh bukak besar besar, makan pun perlahan-lahan, bukak mulut kecik kecik je, pastu mengerang sana sini . hehe .
paling teruk malam tadi, masa tidur, tetiba rasa nak ke toilet , biasalah bila tgh tidur, cell cell dalam badan kita pun tak aktif sgt, tapi mereka masih bekerja, kira tgh berehat lah kan segala muscle muscle yang ada. (eh btol tak) kuikuikui, so bila nak bgn tu, of course lah nak gerakkan mulut kan, perghhhhhhhh!!!!
sakit oiiiiiiiiiii !!!!!! ahhhhhhhhhhhhhhhh . tetiba nangis aku malam tadi tahan sakit . (nak ibuuuuuuuuuuuuu) sobsobsobsob .. :((
so xtau sampai bila nak baik, sampai dia dah habis tumbuh lah kan? jenuh la nak tguuuu.. phewwww~~~

lagi satu , saya ada BB baru .. ngeh ngeh ngeh . kawan kawan kalau ade BB jugak, meh la share bb pin u olls . hehe . ok, taknak riak . azan pun da dengar, cepat cepat shutdown laptop ! okbai . :DD hehe .



Wednesday, October 5, 2011

Happy 20th Birthday !


Assalammualaikum w.b.t :)

Well hello to my dear readers ! :) Happy birthday ! happy birthday ! *tetibe je* . hikhik .
macam biasa.. tiap tiap tahun sambut birthday, tiap tiap tahun org wish , yg lain nya mungkin bilangan bilangan org yg wish tu . Ahaks ! Hei aku tau la, igt aku xtau ke semakin tua aku ni, semakin ramai yg dah lupa diri ini . ok . nangis . HAHA . Dan kalau nak tahu, aku boleh tau la sape yg masih setia dgn aku kan sehingga ke hari ni, tahun ni masih lagi setia menghantar sms kat aku ni haaa. ulang kata, SMS . Haa, eleh, facebook x main ah ! hikhik . setakat fb tu, semua org boleh buat, nak jimat kredit leteww.. tp tak special di hatiku . hehe . oppps! jgn terasa . masih lagi masih lagi dihargai ye . hehe .
ok . make a wish ! doa doa . semoga tahun ni dan seterusnya akan jadi lebih baik dari sebelumnya, semoga tahun ni dapat naikkan pointer yg teruk tuh :( , Dipermudahkan segala urusan dunia akhirat , dan semoga bahagia disamping keluarga juga teman tersayang , dan semoga sentiasa diberkati Allah :)) .....
kalau korgg kan, korgg suka tak org wish face to face ? suka kan ? tp aku maluuuuuuuu.. nnt aku blushing blushing . hehe . nak nak bila mereka siap nyanyi nyanyi bagai depan org ramai , rasa nak sorok je muka ni. hahah .
so, masa kol 12 a.m. tepat tuh , (sebelum tu dah tido) ,mmg dah agak lah kan, sunyi ! xde bunyi ape ape maksud aku bunyi hp lah kecuali bunyi jiran sebelah bilik mengekek mcm pontianak ! *grrrrr*
masa tu cam .. hishhh, pasrah lah, celebrate sendiri dalam hati doa ape semua, then guling guling atas katil .... beza sgt dgn tahun lepas, kol 12 je dah byk msg masuk inbox . ok teruja !
sekarang ... hmm, nak buat mcm mane, org lagi suka wish kat fb . dgn dia dia sekali wish kat fb . ape la tak special langsung la bro .
pastu ....... ade lah sorg hamba Allah ni, heee~ org 1st tu .... lalalalalalala~~ nak puji sikit ni . terubat sikit kecewa dalam hati ni . ahaks ! :D
so, tadi g kuliah mcm biasa, member member kan, nakal .... haish, malu aku malu ! ahhaha . tp best ! sayang korgggg .. muahhh muahhhh <3 . semua nak nyanyi .. rasa macam artis pulak . haha . poyo .
pastu balik kelas tuh terus bukak lappy, godek wall fb plak ..... balas wallpost masing masing yg sangat banyak tuh . tp terasa happy bila buat mcm tu .. hmmm..
Tiap tahun mmg jarang dpt gift . sangat jarang . kalau ade pun, beli utk diri sendiri . contohnya handphone baru ! wahhhhhh ..kelas kau Jah ! hahhaha. tp kali ni ade la. huhuhu . yeay .
Kek ?? dah lama tak rasa kek birthday ! sejak umur bape tahun ntah yg pasti masa tu kecik lagi . :(
Celebrate dgn sape ? last sekali masa kat matrik , BFF ade sekali :) thanks for the memories ! *5/10/2009*
Surprise atau dgn kata lain yg lagi dasyat bang bang boom ??!! tu pun geng BFF selalu buat jugak . so last masa tahun lepas, walau jauh, dorgg tetap jugak buat . tahun ni ? takde .
Family ? yeah . jarang celebrate kat rumah, sbb aku kat hostel . so, parents mesti call . cakap dgn adik-adik , nyanyi untuk aku dalam fon je . ok . sedih . :(

p/s :

1) Utk org 1st tu . thanks u so much . sgt terharuu :))
2) Kawan-kawan yg nyanyi nyanyi tuh , happy rasa :))
3) Yg bagi gifts , anisah&zahidah , I love both of u so much :))
4) BFF yg kat Ireland tu , thanks for the call :))
5) Yg wish kat fb/twitter , terima kasih byk2 !! :))
6) Buat family tercinta, miss all of u so much :))



Rinduuu ibu&adikkkk ........ :(

Comel kan . ahaks ! :D




yg ni lah presents dari anisah&zahidah :)
ok. sedappp FERRERO ROCHER tu ,
tinggal 2 bijik je. haha


#okbai . thanks for reading .

Friday, September 23, 2011

Jamuan Raya Ahli Biokimia


Assalammualaikum w.b.t :)

Malam ni ada jamuan raya untuk course biokimia . tapi sebabkan terlalu penat . aduhh malas nak taip panjang panjang . sekadar nak kongsi gambar je with my geng . kuikuikui .
tudiaaaaaaaaaaa...


senyum tak perlu kata apa apa :)


ramai cakap kami kembar . ada yg tersalah panggil . aduhh . tau la aku nampak muda kan. hikhik :D


Tau la dia tinggi kan . :D


Tau la aku lagi comel kan . :D



p/s : byk gambar gambar kami pakai DSLR senior 3rd year . so, tggu jela mereka upload erk . :D

Thursday, September 22, 2011

Gorgeous !

Assalammualaikum w.b.t :)

Hey readers ! :D ape khabar ? sihat ? hehe . hari ni nak cakap pasal 'gorgeous' ! . atau dalam kata lain bermaksud cantik , lawa .. siapa yg rasa diri dia cantik , angkat kaki !! saya saya saya! hehe . opps terlebih sudah ! tak cukup panjang la kaki ni nak angkat . hehe . awok awok , awok rasa saya ni cantik tak ? jujur jujur !!! *hei ni bukan soalan aku la* . saja je nak jadi trademark ! ok . jgn lari topik asal .
Cakap pasal cantik , lawa ni .. sape yg tak suka tengok org cantik kn ? btol tak ? aku kan kalau pegi mana mana kalau nampak perempuan yg cantik + lawa + comel + sopan , perhhhh! omg omg ! aku pandang dia tak berkelip man ! siyes ah . tak tipu . ehh kalau la aku ni perempuan boleh macam tuh , agak agak yg lelaki kalau tgk mesti terus cair giler kan . omg . tapi . yela kan, manusia ni mata tak sama kan . tapi pada aku, kalau dah cantik tu mmg tahap cantik ah . no excuses! :P hihi .
dan . aku suka stalk mereka mereka yg cantik ni . iyeeeeee..kalau bukak fb kan, blog kan, mmg ah mereka mereka yg tersenarai cantik cantik ni, mmg aku stalk selalu . bukan stalk ape, suka tgk gambar gambar dorgg ni .. rasa mcm syokk je, sejuk je mata memandang ..hihi .
bila tgk gambar dorgg yg cantik cantik ni , mesti mulut ni tak habis habis sebut , eeeee cantiknyaaa, ya Allah cantik nya, gler cantik , mmg cantik ah ..!! huhuhuhuhuh .. * jeles letewwww* .yg korgg nak jeles sgt tuh ape celup ??? hehe
so, nak tau sape yg bertuah tersenarai dalam mereka mereka yg cantik tuh ??? jeng jeng jeng .. tp ni ikut mata aku tau . mata korggg aku kesah apa .. hehe .
tu diaaaaaaaaaaaaaaa top 5 :)

5) Siti Nurhaliza (die x main blog) hehe :D


haaaaaaaaa........ kalau nak tau mereka ni terdiri daripada blogger blogger yg femes gituu kecuali ct nurhaliza aku la kan .. kalau yg aku kenal tu cuma kak Fatin Ilani dgn kak Azar je ..jer....huhuh. dorgg ni dua dua senior aku masa sekolah menengah dulu . tp lain sekolah lah . eleh . beza setahun jer. dorgg tu silent reader . agak agak akak akak baca tak entri ni eh ? kalau dah baca, jgn kembangkan hidung tau .... orggg ikhlasss ni ... auuwwww..:D
pastu yg lain lain tu , aku cuma jadi secret admire jer....huahuahuahua . ape celup kan ..hehe.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Perhatian !! entri ini telah di edit setelah beberapa jam yg lalu .. (entri ini masih lagi draf) . :D

ohhh maiiiiii Allah ............ korggg ! aku rasa macam dalam angan angan mat jenin .. cehhhh ..
cer teka !!!! aku baru je jumpa kak Nurul Ain Abd Salam wehhh !! korg caya tak ??? caya tak ???
Allah je tau perasaan aku skrg ni, masih tersenyum senyum tatkala menaip entri yg selebih ni . pehhhh .. mmg sgt gorgeous u olls tuan punya badan ! bila bertentang mata dgn si empunya badan , terasa mcm jumpa siti nurhaliza! agak agak kalau jumpa ct nurhaliza tuh cane lak gaya aku eh .. well . dah kata kan aku fanatik mereka mereka yg cantik :)
cantiknyaaaaaaaaa diaaaaaaaaaaaaaaa.......... . subhanaAllah ..
untuk pengetahuan korgg, kak ain ni die ade blogshop jual beg beg tangan yg cantik cantik u olls . korgg boleh la ke sini -------> Nurul Ain's blogshop .
so, rasanya die dah masuk ni dah 3 kali dtg kat ukm untuk hntr beg beg yg ditempah sekaligus bawa sekali stok stok yg baru baru tu utk ktorggg usha....... cantik cantik . so , malam ni mmg happy gler dapat jumpa dia, then aku terus berkenan beli terus dua beg tau tak ?? tau tak ?? tamak kan . ish ish . tak la!! anak yg baik mmg igtkan bonda tersayang ... beli satu utk ibu .. kalau ibu tak minat, aku amik ..kihkihkihkih.. tu diaaaaaaaaaaaaa...
aku nak bgtau korgg sampai skrg aku masih tersenyum senyum tersengih sengih mcm org tak siuman ! hhehe . maklumlah ni first time tau bertentang mata tgk dekat dekat dgn org cantik cantik ni . aduhhhhhhhh..senangnya dalam hati ... hheehe . buat pengetahuan korg, die dah married dah, baru je tahun ni . kan kan kan . so sweet .. :)
secara jujurnya aku baru kenal dia lah, baru je follow blog dia tau . awak cantik, saya sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... hihihihihih :D

korggg masih tak percaya?? sila buka mata besar besar ! hehe .


seronok dpt amik gambar sama sama!! so gorgeous !! terasa kerdil diri ku ini :D

This is for my lovely mum :)


yangggg ni....... aku punyaaaaa.... lalalalalalalalala~~~~ cantikk kann !! tolong setujuuuu!!! :P
kalau tak, taknak kawan !! ngeh ngeh .



p/s : special thanks to ezzah sbb dok promote beg ni ! hahaha... best bro ! :))))))))))))))

Wednesday, September 21, 2011

Dunia LepLep

Assalammualaikum w.b.t :))

Dear readers . Saat ni tergerak hati nak update blog . selalunya bukak blogspot baca entri org jer, pastu nak post entri sendiri xtau nak habaq apa. tu diaaaaaaaaaaaaaaaaa...hehe :P
ok. nak cakap aku baru je follow satu blog yg agak pemes la. info blog ni aku baca dari majalah REMAJA yg baru baru ni , nama blog tu TERFAKTAB ~ definisi cinta infiniti ~ tu diaaaaaaaaaaa...
well . ade follow blog TheOtherKhairul ? bukan tujuan aku nak pemeskan blog dia (mampuih kalau die baca,hehe) , dia org biasa biasa je, cuma dikenali sebagai doktor cinta . pertama kali jejak kan tetikus ke blog dia, baca entri yg latest , mcm best . terus aku follow . selepas aku tau blog dia byk mengenai dunia percintaan . noted, sebelum ni ade entri dah pernah cakap pasal blog ni . mungkin korg terlepas baca what so ever . hehe .
Bila dah baca majalah remaja tuh , terus aku search blog 'Terfaktab' . ohh yeah, menurut info , blog ni terdiri daripada skuad blogger blogger yg mana dorgg ni semua mmg akan update entri pasal cintaaaaaaaaaaaa sahaja . tu diaaaaaaaaaaaaa....syok kan .
Salah satu blogger adalah TheOtherKhairul tu tadi .... then , terus aku follow . klik klik .
segala jenis masalah pasal boypren girlpren, laki bini , semua dorgg selitkan . yeah . sebagai satu rujukan atau info sikit sikit . apa yg dah aku baca, secara puratanya mmg betol lah ape yg dorgg tulis . laki cenggini la, perempuan cenggitu la .. haaaaaaa...
well . mungkin ada antara korgg yg tak minat leplep ni , yela kan ... buang masa! (ehh bukan aku cakap, korgg yg cakap ..hehhe) . bagi aku , tak kira lah single atau double, semua org boleh baca, just sebagai satu pengetahuan lah . cehhhh wahhhhhh... (poyo gler) . dan yg paling penting, sebagai salah satu medium untuk melepaskan segala kepenatan tambah dgn stress semua, dgn membaca dapat menghilangkan tekanan . hehe .

haaaaa..sesapa yg ada masalah tu kan, boleh lah try try tanya skuad skuad ni . mana tau , meletop kebabommm entri dorg buat untuk korrgg ..hikhikhik .

p/s : kalau nak bawa tetikus anda ke blog blog tersebut . boleh la usha ruang kanan ini dalam segmen ' I read them .. ' . :)

Friday, September 16, 2011

Single

Assalammualaikum w.b.t :)

Hei hei you you ! im here ! :D
just to tell u olls im totally single! yeay yeay!
oppppss! single ni skop die luas ok . tang mana single tuh ? hehe .
untuk buat pertama kalinya dlm hidup di dalam dunia asrama saya dapat bilik single! .. . hehe .
sejak dari f4 sehingga sekarang, duduk asrama . sampai ke matriks, duduk bilik berempat . bila kat U duduk berdua, bila dah masuk tahun 2, dapat bilik sorggggggggggggggg....huhuuhuhuhuhuuh...
actually, hajat di hati nak duduk bilik single mmg ada, tapi xde lah 100% mengharap . maknanya cam serah pada takdir lah . ade lah plan nak mohon bilik single ni , tp org kata busy punye pasal sampai malas nk buat suratt bagaii . so. pasrah jela . masa nak dftr kolej hari tu , mmg rasa lain macam la, yela kan, risau lah kan kalau dapat bilik berdua nak kene sesuaikan diri dgn roommate baru lagi , takut takde persefahaman la.. hahahahaha! *poyo* .
so, bila dah daftar hari tu dapat tau bilik single, kemain seronok terkinja kinja. hehe . *over*.
bilik single ni ada kebaikan ade keburukkannya ...contohnya : bilik tu secara automatik nya jadi hak mutlak ! ini bilik aku yg punya...hahaahhah.. so suke hati aku la nak buat ape dgn bilik tuh, nak kemas mcm mana, nak hias macam mana, dot dot dot dot .. bile time study boleh fokus terlebih tanpa gangguan , sebab aras blok pun senyap . huhuhuhhu . bila time gayut, *ehem ehem*, ley berangan terlebih, xde nak segan segan .hehe . xde nak ckp terlebih slow sampai kene cakap bawah bantal bawah selimut . kan kan kan .hahahaha.. bila nak tukar baju, boleh all out ! hahaha, takde nak selindung selindung .hehehe. yela, bilik sorgggg..
keburukkannya bila tang teman la. sunyiiiiii jer......... nak lepak lepak dah kurangg la.. geng geng semua dok blok atas blok bilik double tu . nasib baik ade coursemate aku si anisa tu tuhhh dok dekat ngn aku...masyukkkk ahhhhh... hehehhehehe , ade lah jugak buat peneman nak g makan bagai, nak lepak lepak bagai . *bila dah rasa bosan yg amat* :DD


p/s : jom lah melawat bilik saya ! :DDD


Friday, September 9, 2011

Entri Khas Buat Kembarku :)

Assalammualaikum w.b.t :)


Hai awak awak semua . hari ni saya nak buat satu warkah buat kembarku :) ahaks! ala. mane de kembar la. cakap kembar sbb kdg2 bila jalan sama2 ade yg menegur kembar . tp nasib dapat nak beza lah . (aku xde jerawat) hahahahaahha ... kawan baik saya ! jeng jeng jeng ! empunya nama Siti Norzalina Latif .. (sila klik utk ke blognya) ..kawan baik susah senang dari form 1 sampai sekarang . hoho . ok . xde lah susah senang sgtt pun kan . biasa biasa saja . hikhik . so. esok dia bakal berlepas ke ireland utk further study dia . medic tu beb ! well . die mmg kembar tak serupa aku . beza dia, aku lagi cun , tp die lagi pandaii dari aku . tuh je. hikhik :D
well. nak shopping ajak dia, nak g mana2 ajak die. al maklumlah, nak ajak sape lagi kan . ha , ade jugak kawan baik lagi sorrgg sama2 dgn kami tp tuh lain citer la ekk . pastu, kalau nak mengumpat pun, aku cari dia dulu . haaha .


so. sempena pemergian dia selama 2 tahun setengah ni (tak sure) , aku nak bg satu pesanan la buat kau eh wahai kawan ! hehe .

1) nanti dah sampai sana, bgtau lah aku ok .
2) selalu selalu lah update cerita kau kat blog eh .
3) selalu selalu lah on9 fb ke , skype ke. hehe .
4) jgn lupa insan insan tersayang kat Malaysia ni .. cehhh wahhh .
5) jaga diri weh kat sana .
6) dah besar besar ni bakal doktor takyah la nak homesick sgt. .. bikin malu je :P
7) jangan lupa hadiah bufde aku tahun ni ! (hadiah kau nnt aku pos kat rumah je) :D
8) last sekali ! jgn lupa kawan kawan kau especially aku tau !
9) ok. sobsobsobs .

p/s : semoga selamat sampai ke KLIA dan yg paling penting selamat sampai dan mengharungi perjalanan kehidupan baru di IRELAND.. kelas kauuuu jahhhh ..!!! hahha .
aku doakan kau berjaya ok! :DD




Tuesday, September 6, 2011

Gabungan

Assalammualaikum w.b.t :))

ok. tajuk mcm tak sedap kan? huh . whatever la . actually kan dah lama tak update kan . ni sejak balik kampung lah hari tu sampai skrg tak update lagi . haaa. ni yg nak gabung cerita ni .
Mula pulang ke kampung halaman kat Batu Pahat hari ahad (28 ogos) , sehari puasa kat sana . so, sambut raya mcm biasa yg tiap tiap tahun sambut tuh kan .hihi . jadi , beraya di kampung selama 5 hari 4 malam . lama kan ? aku rasa tahun ni paling lama lah . hurm . kat kampung, ade ramai sepupu sepupu yg kecik-kecik , yg sebaya takde . aku lah cucu yg paling tua sekali . hehe . so, masa kat kampung, mmg keje aku kalau tak kat dapur, mesti aku layan budak budak kecik ni . dorgg pun dah semakin manja dgn aku . asal ntah . hehe . tp bgs lah kira budak budak suka aku la kan ? hoho . sikit sikit cari aku, sikit sikit panggil aku , aduhhh terasa mcm femes jap . ahakss! :D

so, hari raya ke-3 (hari khamis) tgh hari tu baru gerak balik ke Melaka . so sampai sampai melaka terus raya kat kampung belah ibu . kebetulan mcm berkumpul ramai2 , so jalan jalan beraya sekali lah . jadi sampai rumah dah malam . kebetulan ade pak cik sedara nak dtg malam tu jugak u olls, aduhhh mmg penatt ahh waa ckp sama luuu.. ibu mesti nak masak punye! ;p
jadi , senang ckp, dari khamis malam tu sehingga semalam, mmg ade je orggg dtg .. dan hari2 ibu buat mee hoon, kuey teaw sup , mee kari . ulang ulang lah menu tuh . haha ! aku pun naik bosan tgkkk ..hehe

urm . raya ke-5 (sabtu) , dua org bestfrens masa sekolah menengah (zalina&ain) buat open house . bgs lah buat sama hari kan, senang tak payah keluar byk hari . so hari tuh, kawan kawan sekolah plan la nak g open house tu sekaligus raya rumah kawan-kawan lain jugak tak terkecuali rumah aku . hehe . nak bgtau kat rumah aku , aku kasi dorg makan kuihhh je. hahah. sbb dah kenyang kan 2 open house. tak cukup kah ? haha.

Then esoknya, nak hntr barang-barang balik KL rumah daddy . so malam tu mmg dah packing habis, actually 1-2 hari sebelum tu da mula packing sikit sikit . semangat kan ? hihii.
sbb nanti aku sorgg sorgg akan ke UKM dgn naik bas dan ktm pada hari ahad ini (11/sept) . :DD
Best2!!

last . hari ni, zalina ajak g KL ! teman die beli buku . nak beli buku sampai ke KL, amekaw! haha . dari Melaka ke BTS, terus ke Titiwangsa . Kedai tuh depan HKL je ..yela. kat situu je ade ... buku-buku international kan tak semua tempat ade jual .. ye tak ?
soo.. selesai tu igt nak shopping kat KL je, last last balik melaka jugak nak shopping . hujan emas di negeri sendiri ye ??? ahahah! lawak lawak! :DD
so, beli sepasang kasut yg sebijik sejibun tapi tak sama saiz dgn zalina (sbb kaki dia lagi besau) , pastu beli jam baruuuu .. yeayy yeayyy! tu jela koje aku.. jam jam jam! bape kali nak tukar ntah . sama la kasut tuh, asal lawa nak beli ! hehe .

so . sekarang just menghitung hari nak balik UKM !! miss u olls so muchh!!! :))


saya di pagi raya ; ala-ala turquoise gitu :)

open house rumah ain :)

with ninot :)

with my cousin ; kamelia :)

open house rumah zalina :)

kat rumah saya :))


mereka-mereka saja yg ada :)


p/s : kualiti gambar yg tak bagus sekaligus tidak menampakkan kecomelan aku disitu ! ahakks! tgkk ahhh nnt dah ade duit bykk aku beli DSLR !! amekaw! :DD