Followers

Friday, November 18, 2011

Mata sepet itu COmel :)

Assalammualaikum w.b.t :)

Hai hai ! heee.. sambil membelai belai rambut ni terigt plak pasal 'mata sepet' .. terus rasa nak update pasal benda ni . huuuu .. :D
Ramai org cakap mata sepet ni tak lawa. wehhhhhhhh. mata kau besar sgt ke ? puihhhh.. ;p
Ramai lagi org cakap mata sepet ni cute gilewww... wehh . yg ni aku suka ! HAHA. :D
Haaaaaaa... fakta mengatakan bahawa 95% mata sepet ni adalah antara kegemaran jejaka jejaka hensem di luar sana . ini telah dibuktikan dgn kajian kajian saintifik oleh Dr. Diana Aurora . fuyooooooooooooo! haha. mantap gler kajian aku kan . :P

ciri-ciri org mata sepet :
1) comel . sebab selalunya benda benda kecik mmg comel :)
2) baik . mata sepet ni mcm nerd nerd . tak bersalah :) haha *pelik*
3) bila senyum, mata lagi comel . tak nampak ape. mcm xbukak mata .
4) bila ketawa . lagilah org cakap mcm tak bukak mata!
5) dari jauh , nampak mcm tgh tidur ... blurrrrrrrr... sengal .
6) haaa yg ni best ! org cakap macam cina atau korea . wiwiitttt .. :P

ok. mata aku sepet . huuuu. sepet sepet . dulu kan. selalu rasa mcm mata sepet ni tak lawa :(
tp masa tu kecik kecik kan . org cakap kalau masa kecik tak lawa, dah besar nanti lawa :)
haaaa... fakta tu mmg 100% betol . HAHAHAHA .
then , bila dah mata sepet ni , tambah pulak muka I ni ada rupa cina kan , so selalu lah org nak tanya tanya tentang asal usul keturuanan aku ni. haha . pegi mana mana je, kalau free hair (dulu la) , mesti org tu nak cakap cina dgn aku . setakat ni lom ade lah yg nak cakap korea ngn aku . hikhik ! sekarang bila dah bertudung pun ade lagi org nak tanya tanya . hurm . pada aku , wah cam bangga lah kan . hek !

So. nak tau tak nak tau tak kenapa I ada chinese look ? yeay .. hikhik . actually aku mmg bangga pun sbb mewarisi keturunan my dad . I sayang daddy I ketat ketat ok :) hurm .
Al kisah nya bermula bila pasangan merpati jinak jinak bercinta .. HAHA . ngok ngek tol lah .
My dad pure chinese . jumpa dgn my mom yg pure malay :) . then he convert to Islam . then lahirkan lah aku ke dalam dunia ni . haha . nak cerita jugak ke mcm mana aku dilahirkan ???? (fikir lain lah tu) haha ? .. aku dilahirkan dgn berat 2.5kg . ok cakap, ade bayi lain tak yg seringan aku ni ??? ada2? meh sini lawan ! haha! mesti ada kan . so dari bayi lagi dah ringan , sampai sekarang kot aku cekeding je . kuikuikui ..

korea mata sepet eh ? baru perasan weh . dulu mana layan korea sgt . sekarang je cam terpengaruh sikit sikit . huahuahua ..
nak cakap lah hari tu ade orang tegur kat fb . tanya I ni org korea ke ? kang jawab ye tak caya plak kan . org korea bertudung ke ? hekhek .

so, kepada sesape yg mata sepet sefesyen dgn aku ni , berbanggalah korg ! setiap org ade kecantikkan masing2. ye tak ? hehe .
kita kene yakin dgn diri sendiri . yakin yg kita ni mmg diciptakan indah di mata Allah .. huuu . kalau kita sendiri tak yakin , org lain jgn cakap lah . :)
so sentiasalah sebut " saya lawa, saya cantik, saya comel ". hahahahah! ngek .


p/s : Diana Aurora cantik :)

3 comments:

sara E a.k.a ct said...

wey..ak taip sepet kuor link entry ko..hahaha..ceyt..aku pun sepet..tp xpe la..sepet2 pown..mata jugak kan..salu mek pic dorg kate aku pejam mata!owh tidak berguna!ahak..pape pun idup mata sepet!!!:D

Anis Najwa said...

minx izin kopi yg statement comel2 tu.... heheheh Anis pon sepet.. kuikuikuii...

Anonymous said...

Aku pon mata sepet... berat aku masa lahir lagi ringan dari kau 2.1tau