Followers

Thursday, May 3, 2012

Nama Panggilan Nyomey Nyomey

Assalammualaikum w.b.t :)

Hai dear dear :) hehe . long time no see, miss me already ?? kahkah . ye. tajuk entri sudah jelas lagi bersuluh , cehh nak suluh apa cik kiah oii ? haha. nama panggilan ? im sure anda2 semua tentu ada nama panggilan masing2 kan. ye tak ? bukan satu, tapi beribu-ribu . ok metafora sangat dah ni =.= 
Jom hari ni kita share share nama panggilan kita nak tak ?? meh la.. mey mey la. kuikuikui . Nama sebenar saya  Noor Diana Binti Nasruddin Tay . Jangan tanya kenapa ada 'Tay' tu ye. Suppose you all have already knew it. kalau taktahu, meh sini hempuk sikit :p 
senang cakap nama aku Noor Diana . aku ada 5 nama panggilan . senang cakap setiap nama ada sejarah masing2. hahahha! nak tau? nak tau ? heheheh =D

1) DIANA
Panggilan DIANA ni biasanya my family yang panggil . ibu, ayah, mak saudara, pak saudara, sepupu sepapat, dan lain-lain mak su lah mak teh la maklang lah mak mak dan ayah ayah sekalian . diana juga panggilan buat kawan2 yang berbudi bahasa dgn memanggil nama aku yg sebenar ni .haha .eh tapi aku takde nak cakap yg x panggil tu tak berbudi bahasa . kurengg sikitt..hahah . jgn hard feeling sgt. haaa.. well. this is my true and real name. diana. that's it . :) eh jap. si dia pun panggil kita diana jugak :) dia cakap panggil diana nampak matang sikit. perangai je budak2 . hahahahha.

2) NOOR
Sejarah panggilan nama NOOR ni merupakan kenangan buat aku di zaman MRSM dulu . reti sebut tak ? bukan . mereka tak sebut NOOR macam sebut NUR . tak . macam ni . NO-OR . jadi bila mereka sebut, mereka sembunyikan huruf R, jadi NO-O . bunyi macam comel tapi sebenarnya tak comel langsung . :p
sejarah bermula bila masuk form 4 MRSM TERENDAK . masa tu first time masuk kelas fizik . igt lagi cikgu fizik yang memberikan nama tak comel ni iaitu SIR ZAKPAR . hurm =.= nak tahu bagaimana dan macam mana terterbitnya panggilan ni ? ni cerita dia . Cikgu ni dia nak panggil nama aku . bila dia dah sebut nama penuh aku, tiba2 dia stop kat NOOR. then die sebut dgn ulang2 nya NO-OR . dia cakap macam ni "NO or YES" . means dia nak gurau gurau la tu kan . haaaa.. NO or YES ?? korggg pahammm takkk ni ??? stress aku lah cerita kat kome ni . hahahah . so mula dari situ lah budak2 kelas panggil NO-OR, dan merebak lah virus ni ke seluruh batch . hurm . sampai kat matrik pun dorgg kejor aku dgn panggilan ni . so sweet :)

3) AURORA
Bermula dgn menukarkan nama FB daripada Diana Tay kepada Diana Aurora . Muncul lah peminat-peminat ku dgn memanggilku aurora sahaja :) hahahah . terima kasih fans . hikhik . nampak glamour sikit u olllls.. haha.. sebab aku tukar nama Diana Tay tu bukan sebab tak sedap ke tak suka ke whatever, korg tau tak betapa aku sedih sebenarnya nak tukar nama masa tu ? kisah bermula bila ada someone yang nama FB dia sebijik dgn aku DIANA TAY ni tiba2 chatbox kat FB tu tanya ni nama sebenar aku ke ?? erkkkk . =.= hey what are u expect people nak curi nama kau ke?? hahaha. takde lah marah beb . aku tergelak kot masa tu . dan disebabkan ade org tegur, jadi malulah nak letak nama sama, so tukarlah yg kepada lebih exclusive sikit . haaaa.. so, sejak tu, org mula panggil aurora, aurora, diana aurora bagai . dan salah satu sebab mungkin aku lagi femes dalam FB kot ?? hahaa. dan juga sebab nama diana ni dah berlambak kat sekeliling aku, jadi utk mengelakkan kekeliruan melanda, jadi ini jalan terbaik :) dan kenapa AURORA ? itu aku pun takde jawapan. so stop asking me WHY . penat nak jawab . =.= 

4) DIDI
Panggilan DIDI ni comel kan ? saya suka . nampak macam kanak-kanak . haha . so nama ni biasalah kan, biasa org yg nama depan dia huruf D, mayb ada je panggilan didi kat mereka. panggilan ni start masa kat matrik . yang rapat je yang panggil . lepas matrik stop kejap. then sambung kat UKM ni . masa mula2 dgr kawan panggil didi kat U, tiba tiba rindu matrik . rindu panggilan didi kat matrik :( heheheeh . kadang2 kalau mesej ke apa, dorg malas nak taip nama panjang2, dorg taip DI je, ataupun lagi pemalas , taip D sahaja :) hahaha. comel comel . I like :) 

5) DEKNA
DEKNA nama panggilan baru saya :) suka jugak panggilan ni super duper comel kot . korgg tak rasa ke? kuikuikui . DEKNA ni gabungan nama ZAHIDAH a.k.a ZAIDEK dgn DIANA . hahaha. eh yeke ? ntah aku rasa kot . si ZAIDEK tetiba memberikan nama yg sedap2 ni. haishhh kacau betul =.= ktorg panggil dia DEKDEK je. dia panggil kita balik DEKNA. haha. comel comel . lama lama boleh tahan melekat lah . rasa manja sangat DEKNA ni . hahahaha =D kawan, nama baru kita DEKNA tau :) kuikuikui. 


#kesimpulannya, kita tak kesah pun awak2 nak panggil kita dgn panggilan mana, asalkan tak melampaui batas dan nama yang bukan2 pulak bunyinya kan . hikhik =D thanks to the one who create the nicknames . haha. =D bye .








4 comments:

shazwansuhiman said...

mslhnya ad org pnggil aku dekwan!
haha *tetibe

Diana Aurora said...

dekwan??? euuwwwwwww... =D hahaahhahhaha..comel letewww.. euwwww euwwww

OREOO said...

DEKwa, DEKna, zaiDEK.
Ya Allah, kita adik bradik ke? :O

Diana Aurora said...

hahahha.hehehe. comel lah konon-konon .. :p