Followers

Saturday, August 20, 2011

Kemas Rumah

Assalammualaikum w.b.t :)

Selamat malam kawan-kawan ! hehe . eh jangan tido lagi ! baru pukul berapa ni kot . ok , hari ni kan, aku kan, bangun awal . *bgn awal pada erti aku adalah pukul 9* . haha. awal siot . tp ikut kata erti sebenarnya matahari dah terpacak atas kepala dah anak dara oiii . pe nak jadi . kalau ikut erti ibu aku lak, die kalau boleh nak aku bgn pukul 7 . ohhmaiiigod . ibu , bgn awal2 tuh nak buat pe la, citer kat tv pun ntah ape yg ada . nak suh kemas rumah, bgn pukul 11 pun aku boleh buat la . *hikhik* oh, melawan ekau eh ! *dush* !

tp beb . kemas rumah kali ni bukan calang-calang weh . ni bukan kemas rumah yg mmg rutin harian tu , bukan. ni kemas rumah al-kisahnya nak raya . haa! ni 'kemas rumah' yg setahun sekali je aku buat . aku la. adik-adik aku xtau . mungkin mereka sebulan sekali ke 3 bulan sekali ke. who knows. bukan aku pemalas eh . bukan . korg jgn sesedap gula je nak kutuk aku tau ! yela kan. aku kan duduk oversea . *ecehberangan* . hakhakhak .
eh tapi betol la, deret rumah aku seberang dgn laut a.k.a longkang besar . LOL.

so, hari ni dgn rajinnye aku lap-lap frame bagai , bunga-bunga palsu , cermin-cermin ajaib , karbinet-karbinet , meja-meja, perabot-perabot . pastu vacuum lantai , mop lantai . lastly , aku lap tingkap bilik aku yg berabad aku tak lap ! *ohmalunya* toink toink toink . so alang-alang tuh aku pun bersihkan bilik aku sekali . urm. wanginyaaaa... :D
agak penat ! ehhh tak penat pun. huhu . tak kesah pun sbb aku tak pose ! eh tersalah taip. malas nak delete balik . ehh tak, aku nak ckp aku dah sahur makan byk2 , so aku rasa kenyang sgt la . hikhikhik .
so, lama gak la aku siap keje tuh sbb kan dah pukul 3 ptg baru aku pegi membersihkan tubuh badan yg bau ape ntah ! haaa.. bau ni la 'ajax fabuloso' . *style sebut macam dalam iklan tu* hahahhaha. eh , kawan . aku gurau je tau, korgg igt aku mop lantai sambil mop diri aku ke ? wekkkk ;p haha .

Then, da siap-siap wangi bagai . damn ! tangan aku kasar ! ohhh no! *takbolehterima* :D
haha . xdelah . ade pe hal dgn tangan kasar beb . kau ada ? hikhikhik.
pastuuu..pastuuu..pastuuuu.. ZZZzzzZZzzzZZZzzzZZzzz. tido la jap. ngantuk sgt ye pun . hihi .

jadi , esok nak sambung kemas lagi . kita kemas dapur lak ya! dapur mmg tempat yg paling kotor sekali dalam rumah sbb ia bermain dgn minyak-minyak . haa! kita masak-masak kat dapur kan? so, die punya asap-asap, minyak yg terpecik-terpecik tu, terpecik la kat mana-mana. hehe . dgn tingkap-tingkap sekali ada minyak tau . sinki-sinki tu , mmg esok habis kene sental dgn aku . hukhukhuk . ohh tangan . pls behave . wawawwawa. gler sengal aku, mcm selalu je buat keje ek . hakhakhak .

tapi kan. mmg musim raya, kita kene kemas rumah kan . maksud aku, seluruh pelosok rumah kan sama ada yg tersembunyi atau tak . hehe . igt main nyorok-nyorok ke . adehh .
so, selamat mengemas ye ! :D


7 comments:

alia shahira said...

DIANA, buad ah pop up commemt senang aku nk komen nanti. haha btw babe sok datang ah umah aku. tolong kemas kan sekali. bapak rajin kau. -_-''

btw patod ah bau something petang tadi. pergh bau sampai mah aku haha.

Diana Aurora said...

haa ? ape? pop pap pop pap ? haha .
cane nak buat tuh , kurang paham ah, cer bgtau cer bgtau .

Muhammad Mustaqim Razali said...

hahaha.. rajinnya.
raya nie jemput datnag umah

Diana Aurora said...

mus : hehe. maseh maseh . rumah kau ek ? huhuh . bak sini alamat ! insyaAllah 5 tahun lagi aku dtg dgn husband aku . :D

alia shahira said...

ouh ala xtau ke! haha ok kau tadi kan komen kat blog aku en? senang x? xpayah nk loading2 en? haa cmtue ah. kalau aku komen kat blog kau. kene loading dulu. lambat if wifi aku tengah lembab. so kalau nk tukar, kau g setting. try tgok kat sane. ade tueee. kalau xtau gak nanti aku bagi step. haha.

Diana Aurora said...

sudah sudah sudah . hehe. baru je buat . ok. pasni senang eh . hee.

alia shahira said...

yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! ok memang senang gileeee! hehehehe ^.^ abis ah every entry aku komen nanti haha.