Followers

Thursday, August 18, 2011

Santa Claus

Assalammualaikum w.b.t :)

Hai . urm . korg perasan tak ? aku semakin rajin update blog kan ? tuh la. dah nak hbs cuti baru rasa berkobar . bukan pe, sesungguhnya memang sgt sgt sgt tak sabar nak masuk semester baru , nak jadi senior ! haha . xde la . btol la. lama sgt cuti ni . rindu gilak dgn kawan2 . *ishishish*

Sebenarnya entri kali ni saja nak kongsi dgn u olls semua pasal beberapa gadgets/items yg mmg aku idam kan selama ni . ceh . xde la lama pun . agak2 baru jugak la . *taknakmengaku* hikhik.
haaa . nak tau padia ? padia? padia ?

1) Handphone Blackberry Bold in White
2) New laptop
3) Hard Disk 10GB
4) Ipod Touch
5) Ipad 2
6) Perodua Myvi (Latest One)

Hahahhahahahahhahahahahha..!!!!!! ini kalau my dad baca ni . "homaiiiigod what the hell with my daughter ?!?!?!?! try to kill me ????" . LOL . *dia pun pengsan* . ok. gurau2. hehe.
Nak tau alasan kenapa aku nak setiap item ini ? nak tau? nak tau ? meh .

1) well. hasrat nak beli hp baru utk gantikan hp sony ericson mmg dah lama. even sejak last sem ok. tp tak terbeli sampai sekarang even my dad dah berkali-kali pesan . aku bt donno je . hihi.
sebab screen dah rosak. mudah kan? knp nak blackberry sedangkan aku mmg tak gemar pakai hp yg keypad die kecik-kecik tuh . jari aku besar ok . haha . urm . pengaruh utama mayb social network kot . boleh main fb, boleh tweet tweet . hehe .

2) laptop baru ? hihi . well . lappy yg aku pakai ni sejak kat matrik lagi ,so kira-kira dah berusia 2 tahun lebih la .jadi dah byk kali juga kene hntr kedai repair . tp Alhamdulillah, masih bernyawa bersama aku skrg . haha . alasan nak laptop baru sbb insyaAllah lappy ini akan berpindah hak milik kepada adik aku yg 18 thn tu . my dad x nak bg die yg baru , bcos my dad x percaya 100% kat dia . so, i am so lucky .

3) hard disk 10gb ? wahhhhh ! kepala lutut kau ! ade ke weh 10gb ?? haha . gurau2 je tu . well . aku sebenarnya seorg yg sgt kedekut tp ikut tempat eh . kalau bab2 yg berkaitan dgn komputer, contohnya mcm hard disk ni la. fulamak kau pujuk la rasuah la aku mcm mana sekalipun aku takkan beli dgn duit sendiri . mmg tak ! pernah sekali tu hampir-hampir nak terbeli, dah pegang kat tgn ni, nak kuarkan duit ni, hmm, last2 aku letak balik ! haha. kawan2 aku semua dok beli sorg satu, balik tu aku lak putih mata , tp nyesal kejap je. hehe . aku nak org lain yg belikan . haha. jahat jahat .

4&5) kita gabungkan item yg ke-4 dan 5 . sbb ? urm . sbb aku tak la teringin sgt . tp antara yg teringin la . *ape aku merepek ni* . Cuma berharap suatu hari nnt ade org sudi dgn ikhlasnya hadiahkan aku bende ni . hehe . *demand doe* atau mungkin suatu hari nnt my dad dgn tangan terbuka nya belikan utk aku ? tp . suatu hari tu bile ?????????? haha haha haha.

6) haa! yg last ni . yg last ni . ohhhh emm geee .. nak weh ! tolong belikan sebijik ! sebijik je! tak nak byk2 ! please. please . aku merayu . haha haha haha . knp ek nak kereta ni ? amik la BMW ke, mercedes ke , kapal selam ke, kapal terbang ke, baru syiokkk ! urm . eley eley . taknak !!
aku suka design myvi . comel , simple , menarik tertarik kau mmg da booommm.. huhu .
bila dah ade lesen sendiri , tentulah berangan nak ada kereta sendiri, ye tak ?? huhuhu .


p/s : korg jgn salah faham ea . saja je sebenarnya , kang takut korg seram ngn aku, 'demand sgt doe minah ni , takut nak kawan , kang dia mintak yg bukan-bukan' . hehe . mane de . aku baik ah . comel lagi . hakhakhak :DDD
lagi satu , korg boleh tangkap tak kenapa aku letak tajuk Santa Claus ?? kenapa ?? jawab jawab . nnt aku belanja . hehe ;p

4 comments:

alia shahira said...

BAHAHAHA. banyakkkk gileee wishlist kau. btwwww alaaa xpayah beli bb weh! beli iphone wehh! hidup iphone! hoho.

afiq iltizam said...

awat hard disk 10GB ja???bukan hard disk kat laptop tu lebih dari 320GB or 500GB??external hard disk pon xdak yg 10GB,250Gb ,500GB,640 GB,720GB and 1 TB (1000GB)..pendrive pon skrang dah ad beso dari 10GB ,16GB..haha (jgn ambik hati)

Diana Aurora said...

alia : hahaha. ala. org mcm aku ni tak layak pakai iphone meh . hehehe .

Diana Aurora said...

afiq : LOL ! yeke ? lor . sorry bro, gua buta komputer la. pasal barang2 hard disk, pendrive pe jadah ni mmg tak amik tau la . kesian kan . yeke pendrive ade lagi besor . gilak ah . xtau lak aku . tu pasal aku ckp , aku gurau2 jer. hikhikhik . btw. thanks bro . :D